Ouderen

Spelletjesmiddagen

Voor het ouderenprogramma gaan we dit doen door onder andere in het Stadswiel meerdere malen per maand spelletjesmiddagen te organiseren waarbij er moderne games kunnen worden gespeeld, maar er bijvoorbeeld ook vanouds kan worden gesjoeld of een bordspelletje kan worden gedaan. Dit doen de ouderen allemaal onder de gezelschap van gamers die zich ter beschikking stellen, maar het doel is om zoveel mogelijk familie erbij te betrekken onder het mom van: “Ga gamen met je oma, dan gaat je moeder vanzelf mee.”

Wandelroutes [Game ‘n’ Walk]

Een ander onderdeel van het ouderenprogramma is dat er wandelroutes zijn ontworpen, waarbij ouderen samen met de gamers Pokémon GO kunnen gaan ervaren. Uiteraard is de app zelf geheel optioneel, echter biedt het wel een nieuwe dimensie. Er zijn drie wandelroutes uitgestippeld die allen een ander gedeelte van het stadscentrum van Dordrecht belichten. Bovendien zijn er verschillende haltes verwerkt in de routes in de vorm van horeca-gelegenheden en bezienswaardigheden om niet alleen rustmomenten te bieden, maar om er ook een algehele gezellig uitje van te maken!

Maatregelen Corona

Door de huidige maatregelen is het voor ons enorm moeilijk om onze standaard werkzaamheden uit te kunnen voeren, gezien het persoonlijk karakter die het met zich meebrengt. Wij zijn echter druk bezig met het digitaal en online brengen van onze formule om het alsnog zo sociaal en laagdrempelig mogelijk te houden.